EKSPRESY I MŁYNKI
Ekspresy i młynki do kawy
Czy wiesz, że Polska zajmuje 11 miejsce na świecie pod względem rocznie spożywanej ilości kawy? Według statystyk aż 83 proc. naszych rodaków wypija przynajmniej jej jedną filiżankę codziennie. Duża liczba osób parzy ją w tradycyjny i zarówno najmniej smaczny sposób, zalewając porcję gotowej kawy mielonej wrzątkiem. Jednakże z roku na rok powiększa się również grono amatorów kawy, którzy lubią testować jej smaki i wypróbowują lepsze sposoby parzenia tego napoju. W związku z tym coraz częściej ludziom potrzebne są ekspresy i młynki, już nie tylko do kawiarni lub pracy, ale także do prywatnych domów, w których kawa to jeden z ulubionych napojów.
Jeśli poszukujesz najbardziej odpowiedniego dla siebie ekspresu lub też młynka do mielenia kawy w ziarnach, nie mogłeś trafić na lepszą ofertę w sieci. W Caffe Time mamy w sprzedaży najrozmaitszy sprzęt do przyrządzania aromatycznych i smacznych napojów kawowych - od najprostszych młynków ręcznych i kawiarek, poprzez automatyczne ekspresy do biura lub domu, po profesjonalne ekspresy dla gastronomii. Co więcej, nie tylko możesz kupić tu idealny ekspres, ale możesz go także od nas wydzierżawić.
Jak wybrać idealny ekspres do kawy?
Dobry ekspres do kawy uwalnia najlepszy smak i aromat ukryty w jej ziarnach. Niektóre ekspresy robią to za naciśnięciem zaledwie jednego przycisku. Są to automatyczne ekspresy ciśnieniowe, które wyręczają nas z większości czynności związanych z parzeniem kawy, dlatego polecamy je jako ekspresy do biura i ekspresy do bistro kawiarni. Tego typu sprzęt to zwykle ekspresy z wbudowanym młynkiem, który automatycznie mieli też ziarna kawy. Wiele modeli tego rodzaju ekspresów można także kupić z wbudowanym, automatycznym spieniaczem mleka, potrzebnym do przyrządzania kawy z aksamitną pianką.
Jeżeli jednak nie potrzebujesz aż tak profesjonalnego sprzętu, możesz wybrać jeden z polecanych przez nas ekspresów kolbowych lub ekspresów przelewowych. Te rodzaje ekspresów mogą wymagać dodatkowego dokupienia młynków do kawy oraz spieniaczy do mleka, natomiast przygotowana w nich kawa jest nieporównywalnie lepsza od tej zaparzanej poprzez zalanie wodą.