EKSPRESY GASTRONOMICZNE
Ekspresy do gastronomii
Ekspresy do gastronomii to profesjonalne i zaawansowane technologicznie maszyny o dużej wydajności. Umożliwiają przygotowanie aromatycznej kawy o wyrazistym smaku. Ich klasyczny i elegancki wygląd sprawia, że dobrze prezentują się we wnętrzach lokali. Ponadto zapewniają długą oraz bezproblemową eksploatację. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne i łatwe w konserwacji, ponieważ posiadają automatyczne systemy płukania, czyszczenia i odkamieniania.
Profesjonalne ekspresy stanowią ważny element wyposażenia restauracji, barów, kawiarni, stacji benzynowych i hoteli. Skontaktuj się z nami, a my pomożemy Ci wybrać urządzenie o odpowiednich parametrach dla Twojego lokalu. Zachęcamy również do skorzystania z naszych usług dzierżawy, konserwacji i renowacji ekspresów.
Kryteria wyboru profesjonalnego ekspresu do kawy
Profesjonalny ekspres do kawy musi być stabilny, bezpieczny i prosty w obsłudze. Maszyny do lokali gastronomicznych powinny mieć:
- odpowiednią moc grzałki i pojemność bojlera;
- możliwość automatycznego napuszczania wody;
- elektroniczne lub półautomatyczne sterowanie;
- opcję regulacji temperatury wody;
- dostosowaną do potrzeb lokalu ilość dozowników i dysz.
Dobry ekspres pozwala zaparzyć smaczną i wysokiej jakości kawę za każdym razem. Nie powinien zmieniać smaku napoju niezależnie od ilości serwowanych filiżanek.