Wczytuję dane...

Notes sensoryczny - PRZELEW

To mała, a jakże pojemna w wiedzę książeczka autorstwa Grzegorza Zielińskiego- Wicemistrza Polski Aeropress 2016. Powstała aby ulepszać i utrwalać swoje codzienne przepisy kawowe.

Sprawnie zastąpi zapiski na kawałkach papieru, notatki w telefonie, czy z trudnością zapamiętywane przepisy.

Co znajdziesz w środku?

- 8 stron usystematyzowanej wiedzy o parametrach zaparzania kawy

- koło sensoryczne 

- tabelę przykładowych proporcji

- 50 stron z szablonami do uzupełniania

Szablon zawiera metryczkę (kraj pochodzenia, odmiana,sposób obróbki itp.), miejsce na dokładne rozpisanie przepisu,ale co jest w naszym odczuciu jeszcze istotniejsze - miejsce na ocenę i notatki. Przy każdej kawie możesz na kole sensoryczny zaznaczyć co wyczułeś, czy było to dla Ciebie fajne, czy zainspirowało do dalszych prób.

Mając w rękach ten notes ma się ochotę od razu zrobić cupping home edition i szukać, kombinować, testować. Co dla nas jest kwintesencją tej kawowej zajawki :)

wybrane dla ciebie