Notes sensoryczny - PRZELEW
To mała, a jakże pojemna w wiedzę książeczka autorstwa Grzegorza Zielińskiego- Wicemistrza Polski Aeropress 2016. Powstała aby ulepszać i utrwalać swoje codzienne przepisy kawowe.
Sprawnie zastąpi zapiski na kawałkach papieru, notatki w telefonie, czy z trudnością zapamiętywane przepisy.
Co znajdziesz w środku?
- 8 stron usystematyzowanej wiedzy o parametrach zaparzania kawy
- koło sensoryczne
- tabelę przykładowych proporcji
- 50 stron z szablonami do uzupełniania
Szablon zawiera metryczkę (kraj pochodzenia, odmiana,sposób obróbki itp.), miejsce na dokładne rozpisanie przepisu,ale co jest w naszym odczuciu jeszcze istotniejsze - miejsce na ocenę i notatki. Przy każdej kawie możesz na kole sensoryczny zaznaczyć co wyczułeś, czy było to dla Ciebie fajne, czy zainspirowało do dalszych prób.
Mając w rękach ten notes ma się ochotę od razu zrobić cupping home edition i szukać, kombinować, testować. Co dla nas jest kwintesencją tej kawowej zajawki :)