Wykonany zgodnie ze standardami prestiżowych organizacji SCAA i SCAE zachwyca swoją funkcjonalnością:
- Odpowiednia temperatura wody - 94°C przez cały proces parzenia. Dzięki temu kawa nie jest gorzka ani kwaśna.
- Wyjmowany zbiornik na wodę - świeża woda to niezwykle ważny warunek przygotowania smacznej kawy. W Wilfa w łatwy sposób napełnisz zbiornik przed parzeniem kawy. Dodatkowa skala pomaga określić ilość wody - do 1,25 L.
- Kontrola przepływu wody - eksperymentuj z czasem zaparzania. Wylewka pojemnika z filtrem posiada regulację stopnia przepływu - sam zdecyduj jak długo ma trwać zaparzanie.
- Utrzymywanie temperatury naparu - kawa będzie podgrzewana do 40 minut po zaparzeniu.
- Efektowny design - niebanalna forma oraz wysokiej jakości aluminium sprawiają, że zaparzanie kawy jest ucztą dla oka.
Do ekspresu idealnie pasują filtry
Melitta 1x4.