Zapraszamy na KURS BARISTA ZAAWANSOWANY
Kurs Barista Zaawansowany jest dla wszystkich - baristów z doświadczeniem oraz dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z kawą.

W planie kursu m.im.:
- Historia owocu kawowca i podstawowe informacje o kawie
- Organizacja miejsca pracy
- Espresso w teorii (historia i czynniki determinujące prawidłowe espresso)
- Espresso w praktyce (uczestnicy przygotowują poprawne espresso)
- Mleko i kawy mleczne w teorii ( skład i rodzaje mleka, przygotowanie kaw
mlecznych)
- Praktyka "Latte Art" (technika free pour oraz etching)
- Metody alternatywne parzenia kawy (Hario v60, Kalita Wave, Aeropress, Chemex, The Gabi Master)
- Cupping kaw z różnych krajów świata
- Obsługa klientów ( customer service i hospitality)
- Techniki sprzedaży
- Egzamin teoretyczny i praktyczny

Cel kursu:
- Kompleksowe przygotowanie do pracy jako barista w branży HoReCa
- Rozszerzony moduł Latte Art
- Nabycie zaawansowanych umiejętności w pracy baristy
Zapewniamy:
Profesjonalny sprzęt, niezbędny do prowadzenia kursu, m.in.:
- Dwugrupowy ekspres i młynek żarnowy
- Produkty potrzebne do przeprowadzenia kursu
- Materiały wydrukowane dla uczestników kursu (które staną się
własnością uczestników po zakończeniu kursu)
- Certyfikat, potwierdzający nabycie umiejętności zawodowych*
*po pozytywnym zaliczeniu teoretycznego i praktycznego egzaminów.

W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu